Johanna Koskimies, coach palveluksessasi

Johanna Koskimies

Olen ”kotoisin” ICT-maailmasta, jossa toimin yhteensä lähes 25 vuotta monissa asian­tuntija- ja projektin­veto­tehtävissä.  Koulutuspohjani on alun perin kaupallinen, mutta viimeisten parinkymmenen vuoden aikana olen rikastanut mieltäni ja ammattitaitoani mm. kasvatustieteiden,  sosiaalipsykologian ja psykologian – erityisesti positiivisen psykologian – opinnoilla. 

Elämän merkityksen etsintä ja oman arvomaailman vahvistuminen johtivat minut aikoinaan oppijan polulle kohti nykyistä rooliani, jossa olen toiminut vuodesta 2008 lähtien.  Elämän­polkuni on opettanut minulle ihmisenä olemista. Se on kasvattanut viisautta ja avartanut kykyäni ymmär­tää sekä itseäni että muita. Se on myös pakottanut kehittämään läsnäolon ja hyväksymi­sen taitoja, jotka ovatkin tärkeitä onnistumisen avaimia coaching-työssäni. Kaiken tämän ansiosta kykenen kohtaamaan ja hyväksymään sinut sellaisena kuin olet, siellä missä olet. 

Noudatan työssäni ICF:n eettisiä ohjeita. Työni muita johtotähtiä ovat

  • Aito ja hyväksyvä läsnäolo,
  • luottamus ja suoraselkäisyys sekä
  • ehdoton kunnioitus asiakasta ja hänen elämänpolkuaan kohtaan.

Jos haluat tutustua urapolkuuni tarkemmin, englanninkielinen CV löytyy täältä >>

Coach-koulutus

Certifiec Business Coach® 2008
Certified Firework™ Career Coach (ICF Approved) 2008
Licensed Firework™ Trainer 2015
Sertifioitu DiSC®-työyhteisövalmentaja
TTL:n sertifioima Työuran uurtaja® -ryhmänohjaaja
Sertifioitu Tasapainon Avaimet™ -valmentaja
The Science of Well Being (online studies / Yale University) 2020

Luottamustehtävät

Suomen Coaching-yhdistyksen puheenjohtaja 2010-12
Vuoden Coach -valitsijatoimikunnan puheenjohtaja 2013 – 2018
ICF Finlandin hallituksen jäsen 2015-2016
SCYT Oy:n hallituksen jäsen 2013 –
Suomen Positiivisen psykologian yhdistyksen hallituksen jäsen 2019 –

ASIAKASPALAUTETTA

Hanski

Hanski Pörhelö, Neovolentian CWO (Chief Wellness Officer) on rodultaan huoleton sekoitus kiinanharjakoiraa, kääpiövillakoiraa, russellia, chihuahuaa, saksanpaimenkoiraa, harmaata norjanhirvikoiraa ja muutamaa muuta rotua.

Hanskin toimenkuvaan Neovolentian palveluksessa kuului alun pitäen huolehtia siitä, että henkilökunta (eli siis minä) saa säännöllisesti ja riittävästi liikuntaa ja raitista ilmaa. Hyvin pian saapumisensa jälkeen Hanski kuitenkin alkoi ottaa lisää vastuuta ja laajentaa toimenkuvaansa. Nykyisin hän huolehtii henkilöstön ulkoiluttamisen lisäksi siitä, että työpäiviin sisältyy myös reilusti hellyyttä ja hauskanpitoa. Leikkiminen ja rapsuttelu laskevat verenpainetta ja nostavat rakkaushormoni oksitosiinin tasoa – ja kun nämä ovat hyvässä tasapainossa, työkin sujuu entistä paremmin!