raise-3338589_1280

Saavutustaulu saattelee ansaitulle kesälomalle

Ihmisen aivot ovat pahamaineisen ketterät negatiivisten ajatusten ja tuntemusten, kuten huolenaiheiden ja epäonnistumisten muistamisessa. Tämä taipumus on osa itsesäilytysvaistoamme: negatiivisten asioiden muistaminen on muinaisessa menneisyydessä auttanut ihmistä tulevien vaarojen välttelyssä.

On hyvin helppoa ja luonnollistakin olla huolissaan tulevaisuudesta, mutta näin tehdessämme tulemme ohittaneeksi kaikki lukemattomat pienet ja suuret menestyksen kokemukset ja saavutukset, jotka auttaisivat meitä itsetuntomme ja henkisen hyvinvointimme ylläpitämisessä.

Negatiivisuuden taltuttaminen onnistuu vaikkapa seuraavan, neurotutkija ja johtamiskouluttaja Mark Waldmanin suunnitteleman pohdintatehtävän tahdissa:

– Ota esiin kynä ja paperia ja kirjoita ylös kaikki vuoden aikana saavuttamasi menestykset ja onnistumiset, ilahduttavat havainnot ja keksinnöt, ystävät, jotka ovat valaisseet päiviäsi, hankkimasi uudet tiedot ja taidot sekä kokemukset, jotka ovat tuottaneet edes hetken mielihyvää.

– Laita sitten soimaan jotakin kaunista ja rauhoittavaa musiikkia ja katsele luomaasi saavutusten luetteloa. Voit tehostaa tehtävän vaikutusta pienellä meditaatiolla. Toista hengityksesi tahdissa: “Hengitän sisään menestystä, hengitän ulos tyytyväisyyttä ja iloa”.

Vaikka luettelosi olisi lyhytkin, mitä enemmän keskityt ajattelemaan menestyksiäsi, sitä vähemmän aivosi saavat tilaisuutta rypeä huolissa, ja sitä enemmän tulet virittäneeksi niitä vielä suurempiin saavutuksiin tulevaisuudessa. Positiivisiin saavutuksiin virittäytyneenä kykenet myös nauttimaan hyvin ansaitusta kesälomastasi täysin siemauksin!

Piditkö tästä? kerro siitä muillekin!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Lisää kirjoituksia luettavaksesi: